Turizmi i konferencave, turizmi i shendetit, (burimet termale dhe llixhat, banje balte, qendra te trajtimit) turizmi i sportit (ngjitje shkembinjesh, speleologji, ngarje kuajsh, bicikleta) turizmi kulturor (qytetet dhe fshatrat historike) ekologjike (mocalet, shpellat, vrojtim zogjsh) edukaitv (mesimi i shtigjeve, turizmi i gjuetise, kazino, e te tjera time turizmi.