PERGJIGJE:

  • Udhetimet relaksuese (te ofruara nga kompanite e turizmit, me akomodim ne nje nga hotelet ne territorin DDBR apo ne hotele mbi uje)
  • Individuale (qe praktikohen individualisht, ose nepermjet udhetimeve te organizuara)
  • Turizem i posacem shkencor (per ornitologjistet, specialistet, kerkuesit dhe studentet)
  • Programe te posacme per rinine (per njohuri, mirekuptim dhe vleresim te natyres, )
  • Turizem rural dhe ekoturizem (kur turistet priten dhe udherrefehen nga vendasit)
  • Per sporte ne uje
  • Per soditje.