Po, nje tipar i vecante e Europes eshte se brenda 20 viteve te ardheshem popullsia mbi moshen 65 do te rritet me 17 milion. Njerezit qe i afrohen nje kategorie te caktuar moshe rreth 50-60 kane eksperienca te mepareshem udhetimi dhe do te vazhdojne te udhetojne, gje qe nuk ka qene karakteristike e ketij grupi ne te kaluaren. Ky eshte nje fakt i rendesishem nga industria turistike, ne vacanti sepse ata kerkojne nje forme te caktuar turizmi. Turizmin qe ka lidhje me trashegimine kulturore dhe natyrore i cili si rrjedhoje edhe per kete arsye eshte te rritje te shpejte dhe ne fakt eshte tipi me ne rritje i turizmit ne BE.